Haukiquenellit
4 ANNOSTA
750 g haukifileitä
3 valkuaista
2 dl kermaa
suolaa, valkopippuria ruohosipulia hienonnettuna
kalalientä kypsentämiseen
Jauha haukifileet hienoksi monitoimikoneessa. Vatkaa valkuaisten rakenne rikki ja lisää ne kalamassaan ohuena nauhana. Lisää kerma ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita vielä ruohosipuli joukkoon ja anna taikinan vetäytyä jääkaapissa ainakin tunnin verran.
Kuumenna kalaliemi lähes kiehuvaksi. Muotoile taikinasta joko kahden lusikan avulla tai kostetuilla käsillä pieniä palleroita. Kypsennä haukipullia 3–5 minuuttia.
Tarjoa haukiquenellit keitettyjen kasvisten ja hummerikastikkeen kanssa.
Keitetyt kasvikset ja hummerikastike
4 ANNOSTA
1 sipuli, hienonnettuna
1 pieni porkkana
1 pieni palsternakka
1 fenkoli, (n. 1/4)
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl tomaattipyrettä
1 dl valkoviiniä
1 rkl Bong Touch of Taste-hummerifondia
1 dl vettä
2 dl kermaa
kokonaisia kuorittuja katkarapuja ja/tai keitettyä hummerinlihaa
Pilko kasvikset pienemmiksi ja kuullota padassa tomaattipyreen kanssa värin saamiseksi. Kaada joukkoon viini, fondi, vesi ja kerma. Anna hautua 10 minuuttia. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Siivilöi kastike. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä, jos kastike on liian ohutta. Koristele kuorituilla katkaravuilla ja/tai keitetyllä hummerinlihalla.